Versetul zilei

Romani 10:9-10
Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi în inima ta ca Dumnezeu L-a înviat din morti, vei fi mântuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mântuire, Citeste capitolul

Ultimele cărți publicate

Calea

Calea

Autor:

Categorie: Pliante

Raspunsuri 2x7 întrebari

Raspunsuri 2x7 întrebari

Autor: Arthur Schweizer

Categorie: Diverse

Răstignit pentru tine

Răstignit pentru tine

Autor:

Categorie: Pliante

Abonare Noutăţi
Biblioteca Crestina

Cugetări asupra Epistolei către Galateni

Comentarii Biblice
H. Rossier
GBV
41
Biblioteca creştină
Bucureşti
1992
Vizualizări: 823

Introducere

Dacă ai întreba pe aceia pe care acest subiect îi preocupă, câte religii sunt în lume, ei ar întocmi fără îndoială o listă foarte lungă, începând de la toate abaterile de la Descoperirea de la început pentru a ajunge în sfârşit la religia iudaică şi la creştinism. Dar, de fapt, n-au existat niciodată în lume decât două religii şi acestea sunt în opoziţie directă una cu cealaltă. Prima este religia cărnii (a firii păcătoase), a doua religia Duhului, acest dar al lui Dumnezeu oferit credinţei într-o mântuire gratuită. Prima din aceste religii este tot atât de veche pe pământ ca şi păcatul omului, a doua tot atât de veche ca şi Răscumpărarea, ceea ce face să le găsim pe amândouă la originea istoriei noastre. Chiar de la început ele sunt personificate în faptele a doi oameni, Cain şi Abel. Ne este de ajuns să-i privim un moment pentru a descoperi caracterele religiilor lor şi a vedea că ele nu se pot împăca una cu alta. Să începem cu Cain:

Religia sa, aceea a cărnii, oferă trei trăsături distinctive.

1. Ea pretinde că omul căzut este capabil să dobândească o îndreptăţire care să-l facă să fie primit de Dumnezeu. Ea crede că făcând binele — căci ea nu se îndoieşte că omul, în ciuda căderii, nu ar fi capabil să facă binele — el va putea să fie primit şi recunoscut de Dumnezeu ca îndreptăţit. Să notăm imediat că acest principiu nu cunoaşte două lucruri: dreptatea lui Dumnezeu care trebuie neapărat să-l condamne pe păcătos, şi dragostea lui Dumnezeu care îi este oferită în Hristos pentru a-l îndreptăţi.

2. A doua trăsătură distinct ivă a religiei cărnii este că ea ignoră total starea de ruină a omului, cum este uşor să ne asigurăm despre acest lucru prin prima trăsătură de care am vorbit. Ea caută ceva bun în om pentru a-1 prezenta lui Dumnezeu. Pentru ea, omul este păcătos, fără îndoială; ar fi cu adevărat nebun cine ar nega-o; dar el nu este definitiv pierdut: căci un obiect pierdut, trebuie să fim de acord, nu poate sluji la ceva.

3. A treia trăsătură distinctivă a religiei cărnii este că ea ignoră starea lumii. Ea nu ştie că lumea este în ochii Iui Dumnezeu un lucru blestemat, care nu mai trebuie să-şi arate aptitudinile şi asupra căruia judecata Sa definitivă este rostită.

Carte adăugată: Joi, 04 Iulie 2013

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Perfect Facebook Like Box Sidebar

Joomla Templates by Joomla51.com